Recept na preclíky

20. března 2009 v 20:04 | Kikča |  Umělecký koutek
1kg polohrubé mouky
3 žloutky
50g droždí
mléko
cukr na kvásek
sůl
Z těchto surovin se připravují netučné, skutečně postní preclíky. Lze je však vylepšit trochou tuku do těsta. Z vykynutého těsta se vyválejí válečky a z nichstočí preclíkové tvary. Na vymaštěném plechu se hned vloží do trouby a zprudka upečou. Ještě před tím se potírají vejcem a sypou solí, kmínem, nebo mákem. Pokud mají být sladké, potírají se sladkou vodou a sypou krystalovým cukrem se špetkou skořice.

Zdroj: knížka České zvyky a obyčeje, Alena Vondrušková
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama